Endüstriyel İzolasyon Ve Alüminyum Sac Kaplama


İzolasyon, vazgeçilmez bir unsur olarak günümüzde firmaların sıklıkla kullandığı sistemdir. Boru tesisatlarında sıcaklık çok önemli bir kriterdir. Bulunduğu ortamda en yüksek verimlilik ile çalışması için izolasyon ve kaplamanın seçimi büyük önem taşır. Viskozitesi yüksek sıvıların transfer aşamalarında enerji ve ısı kaybı yaşamaları olasıdır. Yaşanan bu ısı kaybı ya da aşırı ısınma gibi durumlarda ortaya ciddi bir enerji maliyeti çıkarır. Bunun önüne geçmek için izolasyon malzemeleri kullanılarak yüksek standartlarda uygulama yapılması gerekir. İzolasyon yalnızca bununla sınırlı değildir. Olumsuz hava şartları ile boru veya tankların ısı kontrolünü sağlamak için izole edilen alan sac ile kaplanır. Kusursuz bir şekilde yapılan sac kaplama hassas bir şekilde başlangıçtan bitişe kadar süreklilik göstererek en doğru izolasyon işlemi uygulanır. Üretim açısından gerçekçi bir muhafaza sağlandığı için kimyasalların sıcaklık ve akışkanlık değeri stabil tutulur.

Endüstriyel izolasyon ve alüminyum sac kaplama yapılan alanlar:

  • Gemiler
  • Sanayi Kuruluşları
  • Fabrikalar
  • Buhar, Sıcak su, Kızgın yağ, Su, Amonyak, Glikol devreleri
  • LPG ve LNG tankları

Bu alanlarda bulunan boru ve tanklarda hava şartları, kullanılan malzemeler baz alınarak gerekli izolasyon sağlanır. Taş yünü, cam yünü, seramik yünü malzemeler kullanıldıktan sonra üzerine kaplama için gerekli paslanmaz nitelikli izolasyon malzemeleriyle desteklenir.

Hangi Malzemeler Kullanılır?

İzolasyon sürecinde en iyi ortam koşulu yaratmak için kullanılan malzemeler Avrupa standartlarındadır. Cam, taş ve seramik yünleri gibi ortam için en uygun malzeme tipi seçilir. Elektrofiltre, kazan, sıcak ve soğuk boru tesisatları, gerekli tüm ekipmanlar, tank ve diğer izolasyon malzemeleri kullanılır. Ayrıca vana bağlayıcısı, kompansatör izolasyon ceketleri montaj ve kurulum ile beraber sağlanır. Sac kaplama alanları için alüminyum, galvaniz, paslanmaz nitelikleri uygun görülür.

Yorumlar devre dışı.